Kwaliteitsmeting en -verbetering met de Coaching Monitor

Om cliënten meer zekerheid te geven over mijn kwaliteit gebruik voor coaching trajecten de Coaching Monitor als evaluatie instrument. Deze is ontwikkeld door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en het gebruik ervan

  • geeft inzicht in de voortgang van een coachtraject;
  • biedt de mogelijkheid om tijdig bij te sturen;
  • biedt 360-graden feedback en peer-evaluaties;
  • levert een visuele eindrapportage van de behaalde resultaten.

Hoe de Coaching Monitor werkt

Met deze online applicatie verzendt de coach op vier verschillende momenten tijdens en na afloop van een coachtraject vragenlijsten naar de cliënt en eventuele “peers” (referenten). Cliënten en peers vullen de vragenlijsten online in, waarna de applicatie de antwoorden automatisch analyseert. Vervolgens ontvangt de coach de resultaten en wordt tevens een grafische weergave gegenereerd van de intake, tussen-, eind- en nameting. Hiermee is het resultaat van de coaching in één oogopslag zichtbaar. Deze resultaten kunnen in de vorm van een rapportage worden overlegd aan de cliënt.

Hier een video met uitleg hoe dit precies werkt. Voor cliënten die van mijn diensten gebruik maken is de Coaching Monitor gratis. De cliënt heeft de keuze om gebruik te maken van de deze tool. Dit hoeft uiteraard niet.

Wat biedt de Coaching Monitor jou als cliënt?

Aan de hand van de online vragenlijsten worden coaching trajecten op een betrouwbare manier gemeten en vastgelegd in visuele rapportages. Deze rapportages zijn alleen inzichtelijk voor de cliënten de coach en beide kunnen zien of er voortgang zit in het traject. Daarmee kunnen coach en cliënt een traject op tijd bijsturen als dat nodig is.

Gebruik en beveiliging

De Coaching Monitor is een geheel web based instrument. Dat wil zeggen dat het instrument via een computer, tablet of smart phone met een internetverbinding 24 uur per dag, 7 dagen per week te benaderen en te gebruiken is. Er is geen speciale apparatuur of aanvullende software nodig. Bij de ontwikkeling van het instrument is uiterste zorg besteed aan beveiliging en privacy, zonder afbreuk te doen aan de gebruiksvriendelijkheid. Lees hier meer over algemene gebruik van de Coaching Monitor en het privacy statement.

en_GBEnglish (UK)