Cliënten over mij als coach

Excellent at listening, and picking up on important points. Very good at providing options for approaches to take. Very good at not being bound by those options, so we could try again in cases where I felt they wouldn’t work for me.

Father, UK

Ik bemerkte in het intakegesprek al een enorme samenwerking. De combinatie van luisteren en het stellen van vragen, waarbij je ook je eigen persoonlijke noot niet achterwege laat, lokt uit tot een gesprek.

Kwaliteiten; het stellen van de juiste vragen en het doorvragen waar nodig, maken dat de coachee het idee krijgt zelf de oplossing te vinden. Het vasthouden van de rode draad, daar waar de coachee nog al eens warrig en onsamenhangend is. Uitstralen van vertrouwen wat als uitnodigend wordt ervaren.

In 3 woorden: kundig, discreet, duidelijk.

— Leerkrachtondersteuner, NL

Ik heb de samenwerking als prettig, en professioneel ervaren. De voorbereiding (intake, contract, afspraken, locatie) was allemaal goed geregeld wat bijdraagt aan vertrouwen. Daarnaast heb je veel aandacht gegeven aan het uitdiepen van de situatie, hulpvraag, en mijn werkelijke vraag m.b.t. de coaching aan jou. Tot slot heb ik ervaren dat je vanuit een helicopterview monitorde of dit zich allemaal ‘juist’ tot elkaar verhield of dat je hier nog aanvullingen op had. Je was direct, en ging ‘confrontatie’ (in positieve zin) op inhoud / mijn houding in het proces met mijn ex-partner niet uit de weg. Voor mij was dit prettig schakelen.

— Psycholoog, NL

De coach sessie als leerzaam en prettig ervaren.

Met het bewandelen door het GROW-pad heb ik inzichten gekregen op iedere stap die het model aangeeft.

Je geeft gericht antwoorden op de vragen binnen een bepaald kader en activeer ik mijn bewustwordingsproces.

Het geeft structuur aan mijn denken die ik om kan zetten in gedrag.

De volgorde voelt logisch aan en het volgende aspect neemt je meer mee in een verdiepende vraag.

Hiermee krijg je het helder en ben je in staat het duidelijk voor jezelf te formuleren als een kapstokje om te gebruiken.

HR Directeur, NL

Ik vond de coaching bovenal heel fijn. Je luistert goed en stelt scherpe vragen wanneer ik zelf ook niet helemaal duidelijk heb wat ik bedoel. Ik voelde me veilig in de gesprekken. Ook heb je de nodige humor, neem je jezelf en mij niet te serieus (op een positieve manier) en hebben jouw constructieve suggesties me verder geholpen met mijn coachvraag.

— Bezorger, NL

Jouw kritische vragen hebben mij op een positieve manier aan het denken gezet. Je hebt je ook kwetsbaar opgesteld door me in jouw persoonlijk verhaal mee te nemen.

— Trainingscoördinator, NL

Ik had het gevoel dat we een echt gesprek voerden – geen eenrichtingsverkeer – en dat er goed werd gereageerd op de ervaringen en innerlijke roerselen die ik vertelde. Soms kwam er een vraag terug als een spiegel, soms kwam er een suggestie die op een vriendelijke vrijblijvende manier gegeven werd. Je hebt een goed inlevingsvermogen, kunt goed luisteren en bent empathisch, volwassen en integer.
Je zou misschien ietsje meer sturing / structuur in het gesprek kunnen aanbrengen, zodat ik als cliënt niet te veel ga freewheelen.

Coach/Trainer, NL

Ook als therapeut is het soms nodig om eens een andere blik te werpen op issues in het leven, want die hebben we tenslotte allemaal wel eens. Regelmatig schakel ik daarvoor een coach in zodat ik nieuwe inzichten kan krijgen om zelf mee verder te kunnen gaan. Norbert kwam hierdoor op mijn pad en samen met hem heb ik de mogelijkheid gehad om te genieten van een zeer positieve ervaring. In slechts 2 sessies was de doorbraak bereikt die ik nodig had om met een ander standpunt vanuit heldere, doelgerichte en vooral kleine stapjes verder te ontwikkelen en de issues daarmee op te lossen. Ik ben erg positief over de vriendelijke, rustige en professionele aanpak van Norbert en kan hem zeker aanraden voor coaching doeleinden.

Therapeut, NL
nl_NLNederlands