Jonge vaders krijgen minder aandacht dan jonge moeders

Heb je seks gehad en is jouw vriendin (of jouw one-night stand) ongepland zwanger? Dan staat je wereld misschien op z’n kop en heb je veel vragen. Hoe ziet jouw toekomst eruit? Willen jullie wel of geen relatie? Wat wil zij? Wat wil jij? Wil jij het vaderschap op je nemen? Wil zij dat juist niet? Voor jonge vaders en hun vragen is er vaak minder aandacht dan voor jonge moeders.

Jij wil wel vader worden maar zij wil jou niet als vader

Als jij je verantwoordelijkheid wilt nemen en het vaderschap wilt aangaan, dan moet je als ongetrouwde man jullie kind erkennen als jouw kind. Hiervoor heb je de toestemming nodig van jouw vriendin. Als ze haar toestemming weigert, dan zal je bij de rechter om vervangende toestemming moeten vragen.

Hou altijd je hoofd koel!

Belangrijk is dat je altijd rustig en kalm blijft. Ook als je merkt dat je met je vriendin relatieproblemen of zelfs ruzie krijgt. Als je denkt hierbij hulp nodig te hebben, trek dan zo snel mogelijk aan de bel bij een familielid, een vriend of een andere vertrouwenspersoon.

Laat je coachen om escalatie te voorkomen

Ook kan je bij mij terecht om je te laten coachen. Met een helikopterview en de-escalerende communicatie kan ik jonge vaders helpen de escalatie van een conflict te voorkomen of in ieder geval niet erger te maken. Gaandeweg leer je hoe je zelfstandig op een neutrale manier met jouw vriendin kunt communiceren. Klik hier voor de mogelijkheden.

en_GBEnglish (UK)